Sběr šatstva

Pravidelně jednou měsíčně (kromě července a srpna) od 15:00 do 17:30 hod. probíhá v sídle Charity Hlučín, U Bašty 275/3 Hlučín sběr šatstva.

Co sbíráme především?

Letní i zimní boty, letní i zimní bundy, ponožky, spodní prádlo, svetry,  mikiny,  kalhoty  (rifle),  košile, trička, tepláky, čepice, rukavice, šály, spací pytle, stany a další.

Jak  bude  s  nasbíraným  oblečením naloženo?

Šatstvo  bude  nejprve  ve  spolupráci  vytříděno.  Nejpoužitelnější  a  nejkvalitnější  části  oblečení  jsou ve  spolupráci  s  Odborem  sociálních věcí města Hlučín použity jako pomoc pro lidi bez domova z Hlučína a okolí. Část dámského ošacení je nabídnuta  Azylovému  domu  sv.  Eufrasie  v  Ludgeřovicích.  Zbylé  oděvy  jsou ponechány  Armádě Spásy  pro další  potřebné.  Nepožadujeme žádný  doklad z  čistírny.  Prosíme, aby šatstvo nebylo viditelně ušpiněno. Nejlepší variantou, je-li to možné,  je  přinést  darované věci již v igelitových pytlích. Není to  však  podmínkou. Prosíme také,  abyste  neumisťovali  šatstvo  mimo  uvedený  čas  sběru kdekoliv v okolí budovy!

Děkujeme.

Termíny sběru šatstva v roce 2019: 7.2., 14.3., 11.4., 16.5., 13.6.