Ocenění

Za obětavou a nezištnou službu pro církev děkuje každoročně biskup ostravsko-opavský František Václav Lobkowicz lidem z farností, charit, škol a dalších církvevních zařízení a institucí. Slavnostní mše svatá v předvečer svátku svaté Hedviky, patronky dicéze spojená s oceňováním je tradicí od roku 2011. Medaili sv. Hedviky a pamětní list s poděkováním převzali v ostravské katedrále také pracovníci Charity Hlučín.

Vojtěch Matušinec

Do Charity Hlučín nastoupil pan Matušinec jako vedoucí Technického úseku v roce 2006. Od roku 2010 je současně i zástupcem ředitele. Svou činností přispěl velkou měrou k rozvoji kvality a stabilitě služeb. Aktivně pomáhá lidem bez domova, rozvíjí dobrovolnickou službu, nezastupitelná je jeho role při opravách, investicích a technických inovacích. Důležitá byla jeho pomoc při povodních a velký podíl má na konání Tříkrálové sbírky. Do činnosti Charity přinesl kus profesionality, ale také srdečnosti, ochoty a pozitivního přístupu. Velkým dílem přispěl k pozitivnímu vnímání Charity Hlučín u zástupců měst a obcí Hlučínska i jejich obyvatel. Pro službu Charity je jeho činnost zcela zásadní.

Irena Prchalová
Paní Irena Prchalová nastoupila do Charity Hlučín v roce 1998 jako vrchní sestra. V roce 2009 převzala odpovědnost za Charitní domov sv. Mikuláše v Ludgeřovicích jako jeho vedoucí a to až do roku 2016. Péče o blízkou osobu jí to dál neumožnila, ale dál působí v domově jako všeobecná sestra. Do téměř dvacetileté služby v charitě vnesla mimořádnou obětavost, cit pro lidskou solidaritu i odbornou zdatnost. Její zásluhou se kvalita služeb v Charitě Hlučín posunula o kus dopředu. Je příkladem člověka, který zasvětil svůj život službě druhým.

Anna Postulková

Paní Anna Postulková vystudovala obor zdravotní sestry. Nejprve pracovala jako dětská sestra a v roce 1994 přešla do terénní péče do centra léčebné a ošetřovatelské péče Harmonie. Během zaměstnání absolvovala specializační studium v oboru péče o dospělé. V roce 1998 nastoupila do Charity Hlučín jako zdravotní sestra v terénní péči. Po čtyřech letech se stala vrchní sestrou ošetřovatelské služby Charity Hlučín. Za jejího působení, v součinnosti s dalšími spolupracovníky, se ošetřovatelská služba charity stala v regionu synonymem spolehlivosti a kvality. Dokladem toho jsou četná poděkování, články v místním tisku i ohlasy rodin a lékařů. Po 18ti letech poctivé charitní služby paní Anna odešla do zaslouženého důchodu.