Začíná Tříkrálová sbírka

Na Hlučínsku vyrazí do ulic přes 1000 koledníků

 

Tradiční koledování Tříkrálové sbírky je tady. V ulicích měst a obcí Hlučínska potkáte koledníky zejména o víkendu 6.-8. ledna. V některých místech se bude ovšem koledovat i v jiných dnech, a to až do 15. ledna. 

Identifikovat charitní tříkrálové koledníky lze podle úředně zapečetěné pokladničky označené číslem a logem Charity Česká republika. Vedoucí skupinky se na vyžádání prokáže průkazem. 

Do 15. ledna budou rozmístěny ve veřejném prostoru tzv. statické pokladničky. Úředně zapečetěné kasičky s logem Charity Česká republika budou umístěny např. v obchodech, na úřadech nebo v kostelech a budou k dispozici pro všechny, kteří chtějí pomáhat, ale nepodaří se jim potkat charitní koledníky. Mimo to je možné přispět také bezhotovostně na účet 66008822/0800 s variabilním symbolem 777988005, a to do konce ledna 2023, případně do konce dubna přes platební bránu na webových stránkách www.trikralovasbirka.cz.

Tříkrálová sbírka je největší sbírkovou akcí v republice, která staví zejména na osobním setkání koledníků s dárci. „Je též svátkem solidarity. Zprostředkovává mezigenerační setkávání a soudržnost. I během krátké chvíle umožňuje zažít pocit radosti a vzájemnosti, a právě to je, vedle přinášení Božího požehnání, jejím největším posláním a nejsilnějším poselstvím. Pro koledníky i dárce představuje unikátní příležitost k tomu začít nový rok dobrým skutkem,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské.

Česká televize odvysílá v neděli 8. ledna od 18 h. na prvním programu Tříkrálový koncert, který je poděkováním našim koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Provází Martina Kociánová a Jan Čenský. V průběhu koncertu zazní reportáže o tom, kde vykoledované peníze pomáhají. V programu vystoupí Hana Holišová s doprovodem NewTime7, Adam Mišík, Kateřina Marie Tichá s Bandjeez a skupina Like-It.

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio