Žáci základních škol poznávají charitní práci

Jsme součástí projektu Volba kariéry

Prvních 20 žáků 8. tříd ze Základní školy Hlučín Rovniny navštívilo náš Charitní domov sv. Mikuláše v Ludgeřovicích. Zkraje příštího roku je čeká rozhodnutí, kam se po ukončení základní školy vydají. A proto jsme jim ukázali, jak zajímavá,  přínosná a také perspektivní je charitní práce. Exkurze proběhla v rámci projektu Volba kariéry, který organizuje Moravskoslezský pakt zaměstnanosti. Další skupiny navštíví naší Charitu v následujících týdnech.

Osmáci z Rovnin si prohlédli domov pro seniory a sociálně terapeutickou dílnu. V dílně si vyzkoušeli práci, kterou vykonávají klienti s mentálním postižením. V domově se pak stali součástí aktivizačních činností a společně s klienty vyrobili velikonoční ozdoby. Zejména se však seznámili s tím, o jaké profese je v naší organizaci i celém oboru zájem. Řeč přišla samozřejmě na zdravotní sestry, kterých je velký nedostatek nebo např. na povolání sociálního pracovníka, pro kterého je nezbytností specializované vysokoškolské vzdělání.

Exkurze žáků základních škol budou pokračovat. Další skupiny dorazí v současném i následujícím školním roce.

Spolupráci škol s firmami zprostředkovává projekt Volba kariéry, který organizuje Moravskoslezský pakt zaměstnanosti. Více o projektu najdete zde.