Vše o domácí péči na jednom místě

Těšíme se na vás ve čtvrtek 26.5. ve 14:30 v hlučínském červeném kostele

Péče o své blízké v rodinách je nejčastější formou poskytované sociální péče nejen v České republice. Jedná se často o tradiční vztah, kdy rodiny po celá staletí zcela přirozeně a nezištně poskytovaly pomoc svým členům. Péče o svého blízkého je velmi náročná a promítá se do celého života pečující osoby, jak soukromého tak pracovního.  Zpravidla představuje vysokou emocionální zátěž, nedostatek vlastního času, fyzicky namáhavou činnost, mnohdy i určitou osamělost. Proto jsme rádi, že můžeme pečujícím osobám nabídnout sociální služby domácí péče v rámci Charity Hlučín, které pomáhají tuto náročnou životní situaci zvládat.

Právě pro pečující osoby a pro ty, které oblast domácí péče zajímá, jsme připravili Den pečujících se zajímavým programem, který proběhne v Červeném kostele (u Autobusového nádraží) v Hlučíně 26. května od 14:30 do 17:00 hod. Dozvíte se, jak dobíjet energii při péči, jak svého blízkého tzv. „aktivizovat“ a jak vypadá systém domácí péče u nás. Těšit se můžete na životní příběh a zkušenosti nevidomého klienta Osobní asistence. Budete si moci vyzkoušet kompenzační pomůcky, nechat si změřit tlak a glykemii či nechat si poradit od sociální pracovnice. Připravena bude i právní poradna, kterou poskytne Mgr. Petr Křížák.

Vstup na akci a drobné občerstvení je zdarma.