Více než tisícovka koledníků rozdávala radost

Vykoledovalo se přes 3 mil. Kč. Děkujeme.

Radost a požehnání přinášelo během Tříkrálové sbírky na Hlučínsku přes 300 kolednických skupin. Do jejich pokladniček vložili lidé přes 3 mil. Kč a další desítky tisíc poslali přes online koledu nebo na sbírkový účet. Celkem se na Hlučínsku podařilo vykoledovat neuvěřitelných 3.306.344 Kč.

„Chci z celého srdce poděkovat všem dárcům, dobrovolníkům, farnostem a zástupcům měst a obcí. Vzájemná pomoc a spolupráce jsou základními pilíři při organizaci Tříkrálové sbírky. Celkový výtěžek na malém území Hlučínska je neuvěřitelný a potvrzuje, že žijeme v regionu, kde je pojem solidarita důležitou hodnotou,“ řekl ředitel Charity Hlučín Pavel Sobol.

Z úspěchu sbírky má radost ředitel Charity Česká republika Lukáš Curylo: „Naplnilo se heslo sbírky: Začni nový rok dobrým skutkem. Výnos sbírky, který je neočekávaně vysoký, ukazuje, že lidé umí pomáhat jiným, darovat ze svého dostatku, mnohdy i svého nedostatku. Odměnou je jim dobrý pocit a především radost ze setkání, požehnání a přání všeho dobrého za zpěvu koledy z úst Tří králů.“

Podle stanovených pravidel sbírky zůstane 65 % výtěžku, tedy přes 2 mil. Kč, na Hlučínsku. Charita Hlučín plánuje pořídit nové elektricky polohovatelné postele, elektrické bio lampy a odsávačky, které pak bude půjčovat potřebným. Peníze pomohou v ošetřovatelské službě, díky které je zajištěna kvalitní péče o nemocné v jejich domácnostech. Část výtěžku pomůže při spolufinancování nákupu auta pro přepravu lidí na vozíku, který je z větší části financován z dotace EU. Peníze ze sbírky také umožní připravit významné investiční akce, které jsou nezbytné pro zajištění charitních služeb v dalších letech.