V Hlučíně můžete darovat materiální pomoc pro Ukrajinu

Činnost zahajuje Centrum pomoci Ukrajině

 

Miliony lidí zůstaly i přes hrůzy války na Ukrajině a trpí nedostatkem základních potřeb. Situace vyžaduje rozsáhlou humanitární a materiální pomoc. Proto v Hlučíně začíná fungovat Centrum pomoci Ukrajině, kterému můžete potraviny nebo zdravotnický materiál darovat. Centrum pomoci Ukrajině provozuje Charita Hlučín s podporou města Hlučín, Farnosti Hlučín a Muzea Hlučínska. Předem děkujeme za vaši pomoci.

 

Kde a kdy centrum funguje?

Dřevěný stánek Centra pomoci Ukrajině najdete na Mírovém náměstí v Hlučíně. Otevřeno je až do odvolání každý pracovní den od 13 do 17 hodin. Začínáme v pondělí 11. dubna.

 

Co lidé na Ukrajině nejvíce potřebují?

Potraviny: trvanlivé mléko, konzervy (masové, rybí, rajčatový protlak), ovesné vločky, dětská výživa, rýže, těstoviny, přesnídávky, olej, bulgur, džem/marmeláda, sirup, vejce, luštěniny, paštiky, piškoty, sušenky, brambory, mrkev, řepa, instantní jídla, trvanlivé mléko, káva, čaj

Drogerie: gumové a jednorázové rukavice, čisticí prostředky (nádobí, WC, podlahy), dezinfekce, pytle na odpad, mýdla na ruční praní, papírové kapesníky, pleny pro děti, vlhčené ubrousky, mýdla, šampóny, dámské hygienické vložky, toaletní papír

Zdravotnický materiál: obvazy, náplasti, obinadla, termofolie, trojcípé šátky, cívkové náplasti

 

Větší část výtěžku předáme přímo konkrétním lidem či organizacím na Ukrajině, kteří zajistí distribuci potřebným. Část výtěžku poskytneme uprchlíkům v našem regionu, kteří se ocitnou v nouzi. V případě, že hodláte uspořádat sbírku ve svém okolí a darovat výtěžek Centru pomoci, obraťte se prosím na níže uvedené kontakty a dohodněte podrobnosti přímo s nimi.

Kontakty na pracovníky Centra pomoci:

Daniela Sehnalová (česky a anglicky), 732 296 447

Olena Kovryzhko (ukrajinsky a anglicky), 732 296 427

Foto: Charita Česká republika

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio