Tříkrálová sbírka 2021 oficiálně skončila

Děkujeme všem za dary a pomoc v náročných podmínkách

 

Posledním dubnovým dnem oficiálně skončil i letošní ročník Tříkrálové sbírky. Sbírka proběhla v naprosto mimořádné situaci, která se snad, jak všichni pevně doufáme, už v budoucnu nebude opakovat. Tento zvláštní ročník nám odkryl velmi důležitou věc. Dobro, ochota pomoci a lidská solidarita jsou silnější než epidemie.

Protiepidemická opatření bohužel dopadla na samotnou podstatu sbírky. Tou je setkávání a přinášení radostné zvěsti do domovů. Koledníci do ulic Hlučínska vyrazit nemohli a poselství sbírky se tak přeneslo do online prostoru. Tam bylo možné i přispět. Díky dobré vůli farností, úřadů a podnikatelů, kteří měli sami dost svých starostí s epidemií, se podařilo umístit do mnoha veřejných míst statické pokladničky. A jejich výtěžek nám doslova vyrazil dech. Během dvou týdnů lidé věnovali skoro 1,5 mil. Kč. V součtu s online koledou se tak podařilo na Hlučínsku vybrat neuvěřitelných více než 1,7 mil. Kč.

Za výtěžkem je mnohem víc než jen částka. Jsou to otevřená srdce místních lidí, ale také obrovské nasazení dobrovolníků, kněžích, pracovníků měst a obcí a mnoha dalších lidí. Vám všem, kdo jste se nezalekli a i přes těžkou situaci pomohli, moc děkujeme.

Papež František řekl: „„Byť jen kapka soucitu změní svět v méně chladný, více spravedlivý.“ Važme si toho, že těch kapek máme na Hlučínsku dost na řeku či jezero soucitu.

 

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio