Tři králové se chystají na koledování

Do sbírky bude opět možné přispět i bezhotovostně

Pokladnička ve tvaru válce je tradičním symbolem Tříkrálové sbírky. I letos si ji pověsí na krk přes 300 vedoucích skupinek, kteří vyrazí se Třemi králi koledovat v našem regionu. Pokud vás nezastihnou doma, nevadí. Přispět bude možné do pokladniček na veřejných místech i bezhotovostně. Hlavními „koledovacím“ víkendem bude 6. – 8. ledna 2023.

Se Třemi králi přichází do našich domovů radost. Její předání je hlavním smyslem Tříkrálové sbírky. Koledníci potěší ty, kteří je přijmou, tradiční písní a napsáním letopočtu vč. tří známých písmen na dveře. Ta mají v češtině tento význam: Kristus požehnej tomuto domu.

Výtěžek Tříkrálové sbírky má pro charitní dílo na Hlučínsku obrovský význam. Umožňuje provádět nejnutnější opravy, nakupovat kompenzační pomůcky, ale také realizovat investice, které jsou nutné k zachování pomoci potřebným v dalších letech.

Nejvíce kolednických skupinek vyrazí do ulic Hlučínska 6. – 8. ledna 2023. Koledovat je ale možné od Nového roku do 15. ledna 2023. Je tedy možné, že v některých obcích využijí koledníci celé období. Pokud vás Tři králové nezastihnou doma, je možné přispět i jinými způsoby. Na webu www.trikralovasbirka.cz bude připravena online koleda, přispět bude možné zadáním platebního příkazu či sejmutím QR kódu. Bezhotovostně je možné přispívat až do 31. ledna 2022.

Na veřejných místech po celém Hlučínsku budou umístěny tzv. statické pokladničky. Přispět hotovostí tak bude možné například v kostelích, na úřadech, v obchodech apod. Všechny metody jsou podrobně popsány na web. stránkách Charity Hlučín www.charitahlucin.cz, kde je také možné najít nejčerstvější informace o sbírce a aktuální seznam míst s tzv. statickými pokladničkami.

Velké poděkování patří dobrovolníkům, kterých je na Hlučínsku přes tisíc. Sbírka by se neobešla bez podpory farností, měst a obcí Hlučínska.

Jak přispět v roce 2023

ONLINE

Navštivte ONLINE koledu na www.trikralovasbirka.cz a přispějte kdykoliv během roku. Je nutné vyplnit název města, obce nebo PSČ. Vždy je nutné vybrat z nabídky „HLUČÍN CH“. Jen tak přispějete Charitě Hlučín.

Bankovním převodem

Pošlete částku na účet 66008822/0800 s variabilním symbolem 777988005 do 31.1.2023. Zadání var. symbolu je velmi důležité. Jen tak bude částka přidělena Charitě Hlučín.

QR kódem – do 31.1.2023.

QR Platba

Do podkladničky na místech uvedených na www.charitahlucin.cz do 15.1.2023.

Do pokladničky koledníkům, kteří zazvoní u Vašich dveří.