Testování veřejnosti na COVID-19 skončí 24. června

Děkujeme všem, kdo využili služeb našeho testovacího místa

Od dubna letošního roku probíhá v Hlučíně testování veřejnosti na COVID-19. Poslední možnost se otestovat zdarma antigenním testem tzv. „na zdravotní pojišťovnu“ bude ve čtvrtek 24. června.

V posledních týdnech se zájem o testování snižuje, a to zejména z důvodu rostoucí proočkovanosti, prodloužení bezinfekční doby po prodělání nemoci i snížením počtů testů hrazených ze zdravotního pojištění. Od 1. června došlo také k významnému snížení úhrady za testování od zdravotních pojišťoven, což je v případě využívání přesnějších ale dražších testů výrazná komplikace. Další provoz testovacího místa by tak již nebyl pro naši organizaci efektivní.

Pevně věříme, že epidemie již zůstane pod kontrolou a obnovení testovacího místa nebude v budoucnu potřeba. V případě potřeby jsou v blízkém okolí dostatečné kapacity pro testování, a to zejména při nemocnicích. Tato testovací místa nabízejí antigenní testy i přesnější PCR metodu testování.

Věříme, že tříměsíční provoz testovacího místa měl smysl a mnoha našim klientům jsme pomohli. Děkujeme všem, kdo využili našich služeb a věříme, že byli spokojeni.