Šest pokojů září novotou

Díky dotaci Moravskoslezského kraje

 

Velké obnovy se dočkalo šest nejzastaralejších pokojů v Charitním domově sv. Mikuláše v Ludgeřovicích. A to díky významné podpoře Moravskoslezského kraje, za kterou děkujeme.

V lednu letošního roku podala naše Charita projekt na obnovu pokojů do Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2020. Celkové náklady na obnovu pokojů byly rozpočtovány na 361.216 Kč. Dotace byla požadována ve výši 288.500 Kč.  K naší velké radosti byl projekt vybrán k podpoře, což v červnu posvětilo zastupitelstvo Moravskoslezského kraje. Na realizaci velmi důležité rekonstrukce nám byla poskytnuta plná částka.

V rámci projektu jsme kompletně vyměnili nábytek v šesti pokojích. Zároveň došlo k výměně vybavení také ve dvou předsíních. Do jednoho pokoje byla pořízena nová kuchyňská linka. Součástí projektu byl i nákup tří elektricky polohovatelných postelí vč. matrací a příslušenství. 

Díky projektu byl instalován funkční a esteticky příjemný nábytek, který přispěje k tomu, aby pobyt pro seniory byl v našem domově co nejpříjemnější. Důležitým aspektem je také funkčnost a kvalita zpracování. Vybavení je používáno permanentně a je nezbytně nutné, aby bylo kvalitní. Zároveň je nutné, aby ho bylo možné udržovat a opravovat za přijatelné náklady.

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio