Přijďte na Den zdraví v Hlučíně

Můžete se těšit na výrobky klientů soc. terapeutické dílny

 

DEN ZDRAVÍ HLUČÍNSKA je tradiční akce, která se uskuteční dne 8. září na Mírovém náměstí v Hlučíně. Cílem této akce je představení sociálních služeb v rámci Hlučínska. Chybět nebude ani naše Charita, konkrétně Sociálně terapeutická dílna. U charitního stánku získáte informace o naší organizaci a také si budete moci zakoupit výrobky klientů dílny. 

Od 10 do 16 hodin je připraven program, který nabídne všem zájemcům odborné poradenství v oblasti zdraví a zdravého životního stylu. Příchozí si budou moci nechat bezplatně zkontrolovat oční a krevní tlak, nechat si provést analýzu složení těla, měření oxidu uhelnatého ve vydechovaném vzduchu nebo zapsat do registru dárců kostní dřeně. 

K vidění budou také ukázky poskytování první pomoci a základy resuscitace. Především pro osoby se sedavým zaměstnáním je připravena praktická nauka zdravého posedu a cvičení na židli pro účely protažení těla a svalů, kterou provedou pracovníci Krajské hygienické stanice v Ostravě.

Pro dětskou populaci je připraveno výživové poradenství, informace o množství kostek cukru v jednotlivých nápojích či seřazení nápojů od nejzdravějšího po nejméně zdravý.

I letos opět zapojíme širokou veřejnost do „malování obrazu“, který bude vydražen a výtěžek bude použit na nákup pohádkových knih pro neonatologické oddělení Fakultní nemocnice v Ostravě, se kterým město Hlučín dlouhodobě spolupracuje. Tímto podpoříme projekt čtení rodičů dětem v inkubátorech a knihu s razítkem města Hlučína dostane miminko, které první dny musí strávit na tomto oddělení.

„Stejně jako před dvěma lety bude ke shlédnutí na Mírovém náměstí interaktivní expozice,” řekla místostarostka města Petra Řezáčová. Projekt Střevo Tour – nafukovací maketa tlustého střeva o rozměru 9x4 m, kde si jej návštěvníci budou moci prohlédnout zevnitř. Uvidí nejen zdravou sliznici, ale také choroby, které tlusté střevo nejčastěji postihují. Maketou budou provádět zkušení průvodci ze zdravotnického prostředí. 

Akce se uskuteční za podpory MSK z projektu „Restartujme Hlučín v roce 2021“.

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio