Nový komunikační systém je v ostrém provozu

Investici za 800 tis. podpořil Moravskoslezský kraj

 

Největší investiční projekt letošního roku je u konce. V charitním domově sv. Mikuláše je v ostrém provozu nový komunikační systém. Na investici ve výši více než 800 tis. Kč přispěl z 80ti % Moravskoslezský kraj v rámci Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb v Moravskoslezském kraji pro rok 2022. Sofistikovanému zařízení požehnal ludgeřovický farář o. Vít Zatloukal.

Díky novému zařízení mezi personálem a klienty domova došlo k významnému zvýšení bezpečnosti klientů. Ti mají nově ve formě hodinek či přívěsku neustále k dispozici krizové tlačítko. Výrazně se také zlepšila kvalita komunikace klientů s personálem z pokojů či toalet domova. Systém umožňuje přivolat pomoc i v exteriéru a zaznamená opuštění domova klientem, který může mít potíže s orientací.

Instalace zařízení probíhala za běžného provozu. Bylo nutné umístit do zdí stovky metrů kabelů a přivrtat desítky „krabiček“. Děkujeme našim klientům i pracovníkům, že tuto zátěž zvládli. Celý projekt byl ukončen kompletní výmalbou domova.

Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu, bez které by nebylo v našich silách tento potřebný projekt realizovat.

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio