Nový analyzátor pomáhá v boji s koronavirem

Máme vlastní přístroj pro odhalení viru

 

Co nejdříve odhalit a oddělit nakaženého. To je cíl, se kterým nám pomáhá zařízení Ichroma II., které jsme pro naši Charitu zakoupili. Analyzátor již používáme a v tomto týdnu ho doplní testování prostřednictvím testovacích sad, které nařídila Vláda ČR. Kombinace obou systémů bude ideální pro včasné odhalení případné nákazy.

Analyzátor Ichroma II. vyvinutý a vyrobený v Jižní Korei umí provést tzv. antigenní testy, které prokazují aktuální nákazu. Zároveň dokáže prostřednictvím testu na protilátky prokázat, zda klient či pracovník nákazu prodělal.

Přístroj pracuje s 95procentní přesností a k jeho nákupu nás vedly zejména výborné zkušenosti z jižní Moravy a Olomoucka. Vzorek se odebírá formou výtěru z nosohltanu a analýza trvá 12 minut. Důležitou vlastností přístroje je také schopnost provádět celou řadu dalších testů, vč. velmi často prováděného CRP testu. Přístroj tak bude sloužit i poté, co epidemie koronaviru opadne.

Primárně bude přístroj využívání v Charitním domově sv. Mikuláše. Bude-li ale potřeba, použijeme jej také pro další služby. Cena přístroje je 24.900 Kč a jeden test na přítomnost antigenu viru Sars-Cov-2 stojí  350 Kč. Náklady jsme uplatnili v žádosti o dotaci Ministerstva práce a sociálních věcí, programu E, který zatím nebyl vyhodnocen. 

V nejbližších dnech bude zahájeno povinné plošné testování testovacími sadami, které se týká téměř všech pracovníků naší Charity a klientů domova pro seniory. Testování zahájíme ihned po obdržení testů. V kombinaci s přístrojem Ichroma II tak zajistíme maximální možné testování, které jsme schopni provést vlastními silami.

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio