Národní potravinová sbírka už tuto sobotu 10.11. v Hlučíně

Už pošesté může každý z nás pomoci nákupem trvanlivých potravin a drogistického zboží lidem, kterým schází. Jedna z nejvýznamnějších tradičních podzimních charitativních akcí - Národní potravinová sbírka - proběhne už tuto sobotu 10. listopadu od 8.00 do 18:00 ve více jak 660 prodejnách po celé ČR. Podruhé v historii je mezi těmito místy i Hlučín. Konkrétně prodejna Billa, kde bude mít koordinaci sbírky na starost naše Charita Hlučín. Trvanlivé potraviny a drogistické zboží budou rozděleny potřebným, a to přímo v našem regionu. Konkrétně pomohou klientům a klientkám Nové šance v Koblově, domova sv. Eufrasie v Ludgeřovicích a Apoštolské církve v Hlučíně. Sbírku by nebylo možné realizovat bez pomoci dobrovolníků, kteří obětují svůj volný čas pomoci potřebným. Jsou mezi nimi pracovníci Charity Hlučín, osm studentů Gymnázia Josefa Kainara v Hlučíně, zaměstnanci městského úřadu v Hlučíně a další. Všem upřímně děkujeme.