Moravskoslezský kraj podpoří tři naše projekty

Získáme více než 1,5 mil. Kč na investice a opravy

Nový komunikační systém mezi klientem a personálem, automobil pro pečovatelky a opravená koupelna. Na tyto tři projekty nám přispěje částkou přes 1,5 mil. Kč Moravskoslezský kraj v rámci Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2022. Velmi si této pomoci vážíme.

Nejvyšší částku, a to 961 tis. Kč si vyžádá projekt na vybudování nového komunikačního systému v Charitním domově sv. Mikuláše v Ludgeřovicích. Díky této investici dojde k výraznému zvýšení bezpečnosti seniorů, pro které bude mnohem snadnější si přivolat pomoc. Systém také dokáže některým nebezpečným situacím předcházet.

Na nové auto Škoda Fabia se už těší pečovatelky z Charitní pečovatelské služby. Pořízení nového auta umožní vyřadit nejstarší charitní auto, které je na hraně životnosti. Nové auto bude mnohem bezpečnější a spolehlivější. Bude tak moct sloužit klientům služby a nezabírat místo v servisech. Na nové auto přispěje Moravskoslezský kraj částkou 287 tis. Kč.

Nutnou opravou projde koupelna v Charitním domově sv. Mikuláše, která se více přizpůsobí klientům se sníženou pohyblivostí. Dojde k odstranění některých prvků a renovaci vybavení. Moravskoslezský kraj nám pomůže částkou 255 tis. Kč.