Máme vlastní nabíječku pro elektroauta

S pořízením pomohl program ČSOB pomáhá regionům

 

Pořízením prvních dvou aut typu plug-in hybrid spolufinancovaných z prostředků EU vstoupila naše Charita do oblasti elektromobility. S tím souvisí nutnost budování vlastní dobíjecí infrastruktury. Novou nabíjecí stanici pro elektromobily budou využívat vozidla charitní služby Osobní asistence, která pomáhá na Hlučínsku hendikepovaným lidem s jejich každodenními činnostmi.

Nabíjecí venkovní stanice pro elektroauta v hodnotě necelých 60 000 Kč byla pořízena díky programu ČSOB pomáhá regionům a také díky veřejné sbírce, která na tento program navázala. Zařízení je nainstalované u Charitního domova sv. Mikuláše a slouží jen pro charitní vozidla. Odolná nabíjecí stanice s maximálním výkonem 22 kW je vhodná pro nabíjení všech elektromobilů dostupných na trhu EU.

Charitní služba Osobní asistence, která je určená obyvatelům Hlučínska, v současné době využívá dva elektromobily (plug-in hybridy). Pro charitní služby našeho typu, krátká dojezdová vzdálenost a časté starty, je elektromobilita vhodným řešením. Základem efektivního provozu elektroaut je pak vlastní dobíjecí infrastruktura.

V rámci osobní asistence zaměstnanci Charity Hlučín pomáhají klientům s handicapem v domácím prostředí s každodenními úkony.

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio