Klienti naší dílny vyrobili originální ekopytlíky

První sady získají zaměstnanci Městského úřadu v Hlučíně

Výborná spolupráce města Hlučín, Informačního centra Hlučín a naší Charity má ekologický výsledek. Klienti sociálně terapeutické dílny začali vyrábět ekologické pytlíky na potraviny. Prvních 120 sad již je na Městském úřadě v Hlučíně a darem je od vedení města obdrží všichni zaměstnanci. Každý, kdo by chtěl vyměnit mikrotenový sáček za ekologický obal, si je pak může zakoupit v Informačním centru na zámku v Hlučíně. Nákupem podpoříte nejen životní prostředí, ale také provoz naší dílny.

„Každý by měl začít u sebe, proto jsme se rozhodli, dát darem každému zaměstnanci radnice tyto ekopytlíky. Jejich používáním motivují třeba své blízké, známé a myšlenka se dále rozšíří,“ uvedla místostarostka Hlučína Petra Řezáčová.

Ekopytlíky se dají používat opakovaně na pečivo, ovoce, zeleninu a další potraviny. Během měsíce práce na výrobě ekopytlíků různé velikosti se pravidelně střídalo 7 klientů. Ti byli účastni každého pracovního postupu. Procvičili si tak hrubou i jemnou motoriku především při obracení látky a protahování stahovacích šňůrek. Soustředit se museli na jejich měření a stříhání. V neposlední řadě  věnovali pozornost umístění textilního razítka s logem města a Charity Hlučín. Na výrobu 240ti ekopytlíků jsme spotřebovali 45 m² režné látky a 180 m bavlněné šňůrky.

Městu Hlučín a Informačnímu centru Hlučín děkujeme za spolupráci nejen při tomto projektu, ale také za dlouhodobou podporu charitního díla na Hlučínsku.