Díky dotaci z EU má Osobní asistence dvě nové Octavie iV

Hybridním autům požehnal otec Petr Rak

 

Sedm pracovníků Osobní asistence vyráží každý den za klienty do jejich domovů na Hlučínsku. Jsou to senioři či lidé s postižením, kteří se bez této potřebné služby neobejdou. Aby se naši pracovníci dostali všude včas a bezpečně, potřebují spolehlivá a bezpečná auta. Proto jsme s velkou radostí přivítali zprávu, že náš projekt na pořízení nových automobilů podpořila Evropská unie v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19 prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu.

Díky této pomoci jsme pořídili dvě nová auta Škoda Octavia iV, která patří do kategorie plug-in hybrid. Dodržení přísných ekologických limitů bylo základní podmínkou pro získání podpory. Ze hry tak byla auta s benzínovým či naftovým pohonem. V otevřeném výběrovém řízení pak zvítězily zmiňované Octavie. Součástí projektu je i pořízení plně elektrického auta, které umožní přepravovat osoby upoutané na vozík. Toto auto bude dle uzavřené smlouvy dodáno během letošního roku. 

Bílým autům s charitním křížem požehnal otec Petr Rak, který nezapomněl popřát pracovníkům Osobní asistence mnoho šťastných kilometrů.

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio