Díky „ČSOB pomáhá regionům“ vybudujeme nabíječku elektro aut

Děkujeme za podporu

 

Doba elektro aut dorazila i do naší Charity. V roce 2022 jsme díky úspěšnému evropskému projektu zakoupili dvě Octavie „Plug-in hybrid“ a v letošním roce čekáme v rámci stejného projektu dodávku plného elektro auta na přepravu lidí na invalidním vozíku.

Ruku v ruce s pořízením aut na elektro pohon jde nutné budování infrastruktury. Proto jsme rádi, že náš projekt na výstavbu auto nabíječky vybrala do finálového kola komise programu ČSOB pomáhá regionům. V něm se nám podařilo získat od dárců 18.850 Kč, což znamená druhé místo v Moravskoslezském kraji a příspěvek ČSOB ve výši 40.000 Kč. Celkem tak máme na vybudování nabíječky částku 58.850 Kč. Moc děkujeme všem dárcům a ČSOB za podporu.

Program ČSOB pomáhá regionům je rozdělen na jarní a podzimní část. Finanční dar získává vždy pět žadatelů v každém z 15 regionů. Výše finančního příspěvku se odvíjí od úspěšnosti žadatele ve výběru peněz od veřejnosti. Projekt, který v regionu vybere nejvíce peněz od lidí, tak zároveň získá největší příspěvek od banky, tedy 50 000 Kč. Druhý nejúspěšnější žadatel obdrží 40 000 Kč, třetí 35 000 Kč, čtvrtý 25 000 Kč a pátý 10.000 Kč. ČSOB jednotlivým projektům poskytuje nejen účinnou platformu na výběr peněz od veřejnosti a následný finanční příspěvek od banky, ale také mediální podporu. Projekt tak je díky programu zviditelněn a s ním i problematika, kterou se zabývá.

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio