Charitní domov má za sebou druhé kolo očkování

Vakcínu dostala drtivá většina klientů

 

Přibližně před měsícem obdrželi klienti i pracovníci Charitního domova sv. Mikuláše v Ludgeřovicích první dávku vakcíny Moderna. Nyní již mají za sebou aplikaci i druhé dávky. Pevně věříme, že protilátky je před nemocí COVID-19 účinně ochrání a vakcinace bude tím pomyslným světlem na konci tunelu.

Zájem o očkování projevila drtivá většina klientů a přibližně polovina pracovníků domova. Očkování jsme zajistili vlastními silami díky skvělé spolupráci s ordinací Happy Doctor s.r.o., konkrétně MUDr. Karlou Novákovou a MUDr. Marií Bartuskovou.  Na očkování jsme se důlkladně připravovali předem. Zajištěn byl potřebný zdravotnický materiál. V předstihu jsme odbavili i maximum možné administrativy, která není při očkování zanedbatelná. Vše se podařilo zkoordinovat tak, že jsme aplikovali první dávky vakcíny jen pár hodin po jejich obdržení.

Poděkování za výbornou spolupráci chceme vyjádřit také Moravskoslezskému kraji, a to především za rychlé dodání vakcín. Díky této službě jsme mohli být jeden z prvních domovů, který zahájil očkování. 

Očkování zatím nemá žádný vliv na přijatá opatření, která budeme i nadále dodržovat. Týkají se mimo jiné návštěv, které musí mít negativní test a respirátor a musí se k návštěvě předem objednat. 

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio