Celostátní sbírka potravin proběhne v Hlučíně a Kravařích

Darovat můžete v sobotu 12.11. od 8 do 18 hod.

 

Naše Charita se znovu připojuje k celostátní Sbírce potravin, která proběhne v sobotu 12. listopadu od 8 do 18 hod. V našem regionu můžete opět darovat potraviny či drogistické zboží v Hlučíně a nově i v Kravařích. V obou městech bude sbírka probíhat v prodejnách Lidl. Do sbírky se zapojujeme ve spolupráci s Apoštolskou církví v Hlučíně, která pomáhá lidem v nouzi. Část výtěžku poskytneme Diecézní Charitě ostravsko-opavské.

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. Je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE, Člověk v tísni a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco, Rohlik.cz a Košík.cz. Hlavním přepravním partnerem je Raben Logistics Czech.

Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly, ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky a Evropské federace potravinových bank.

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio